Zdrava prehrana, skrb za telo in prehranski dodatki

pecaric-1Vedno več ljudi se zaveda pomena zdrave prehrane v naših jedilnikih. Pregovor »povej mi kaj ješ in povem ti kdo si« ni privlečen za lase. Od tega kaj jemo je odvisno naše zdravje, izgled in pa počutje. Zaradi velike dostopnosti živil je zdravo prehranjevanje precej bolj enostavno, kot je bilo včasih. Poleg zdrave in raznolike prehrane pa so nam dandanes na voljo tudi različni prehranski dodatki kot so folna kislina, probiotiki, vitamini, beljakovine v prahu, konopljino olje, hašiševo olje, omega3 kapsule in še kaj bi se našlo na trgu. Nekateri izmed teh dodatkov so priporočljiv, za veliko večino pa je tako, da jemanje le-teh ni potrebno.

Na prvem mestu je vsekakor zdrava in raznolika prehrana, saj so vitamini, minerali in druge hranilne snovi iz hrane najbolj kvalitetne. Raziskave po celem svetu so pokazale. Da lahko z zdravim načinom življenja in dobro prehrano lahko izredno izboljšamo zdravje ljudi. Seveda so tu vmes še drugi dejavniki, kot je redna telesna vadba, kraj kjer živimo in stres. A prehrane ne gre zanemarjati.

Le-ta mora biti energetsko in hranilno uravnotežena, med drugim pa tudi prilagojena posamezniku. Nekdo, ki je cel dan v službi za računalnikom ne bo potreboval toliko hranilnih snovi in kalorij kot naprimer kakšen športnik. Predvsem vam svetujem, da si hrano vzgojite sami ali pa jo kupite od kmeta oz. iz tržnice. Hrana v trgovinah je velikokrat špricana z raznimi kemikalijami in »umetna«

Dobro je, če otroka že v rani mladosti začnete navajati na pravilne prehranske navade, saj se te razvijejo v otroštvu.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.