Vrste smučarskih čevljev

Smučarski čevlji, ki jih pogovorno pogosteje imenujemo kar »pancerji« so edina obutev, ki omogoča smučanje. So precej trdi in neudobni in je zaradi tega hoja v njih zelo otežena, a pri smučanju nudijo nogi dodatno oporo kar zagotavlja varnost pred zlomi. Zato je pomembno, da so ti smučarski čevlji ravno prave velikosti, tako da nogo objamejo in jo držijo pri miru, a da nas ne tiščijo.
Za razliko od teh smučarskih čevljev obstajajo tudi smučarski čevlji za snowboard ali deskanje na snegu. Snowboard čevlji niso podobni smučarskim čevljem ampak precej bolj spominjajo na kakšne mehke škornje ali skibucke. Zaradi tega so precej bolj mehki in udobni hoja z njimi pa je precej bolj enostavna.
Prav gotovo je to tudi ena izmed prednosti, ki lahko marsikoga prepriča, da se raje odloči za deskanje kot smučanje. Vedno je na smučišču poleg samega smučanja potrebno tudi veliko hoditi. Običajno najprej hodimo od parkirišča do smučišča in v glavni smučarski sezoni ali v času novoletnih počitnic je lahko parkirišče precej oddaljeno od smučišča. Še toliko dlje boste parkirali, če pridete na smučišče bolj pozno.
Ko pridemo do smučišča, nas čaka običajno še gondola, kjer čakamo v vrsti in so spet bistveno na boljšem tisti, ki imajo bolj udobno obutev. Tudi na samem smučišču je potrebno večkrat hoditi, npr. ko se odpravite na malico ali pa se izgubite in morate peš nazaj do smučišča.
Med smučarskimi znamkami ni bistvenih razlik, a vseeno smučarski čevlji Salomon in podobne kvalitetne znamke nudijo precej več udobnosti in varnosti od ostalih.

This entry was posted in Moda in oblačila. Bookmark the permalink.