USB ključ uporaben za osebno in poslovno rabo

usbKer ima večina dandanašnjih računalnikov podporo za USB ključ, je ta naprava odlična izbira za prenašanje podatkov iz enega kraja na drugega.
USB ključ je odporen na prah in praske, za razliko od recimo CD-jev in DVD-jev. Obstajajo tudi usb ključi ki so kljub temu da niso namensko narejeni da bi prestali potopitev v vodo, to prestali in je z njih še vedno bilo možno prebrati podatke (ključek je bil samo dobro posušen preden je prišel v stik z napajanjem). Seveda je možno dobiti tudi takšne, ki so namensko narejeni, da prestanejo raznorazne preizkušnje s področja vzdržljivosti.
Usb ključi so na voljo z veliko prostora za shranjevanje podatkov. Trenutno je možno kupiti usb ključ z 256gb prostora. Je pa zaradi USB 3.0 tehnologije s strani nekaterih proizvajalcev že napovedano, da bodo proizvedli ključe z velikostjo 512gb in tudi 1tb (te velikosti pa bodo še rastle z napredovanjem tehnologije). Kljub vsem tem velikostim, pa je trenutno najbolj popularen usb ključ 8gb in usb ključ 16gb.
Ker je vedno več USB ključev, ki uporabljajo zaščito (biometrija in enkripcija), katera omogoča nastavitev dostopa do podatkov, so ti primerni tudi za prenašanje podatkov za katere ravno nočemo, da bi jih vsakdo videl. Tako zaščiten ključek, se lahko zaradi svoje majhnosti izgubi (problem, ki je velikokrat izpostavljen kot velika varnostna pomanjkljivost) in bo še vedno preprečil, da bi podatki prišli v napačne roke.

This entry was posted in Razno. Bookmark the permalink.