Temeljito čiščenje bazena

Čeprav boste na trgu morda izbrali vrhunski bazen, ki ga boste postavili na svoj vrt ali na katero drugo lokacijo v neposredni bližini svojega doma, pa vam ta ne bo tako dobro služil, če zanj ne boste ustrezno skrbeli. Pri tem ne mislimo samo na tiste prave bazene, ki se gradijo kar nekaj časa, temveč tudi na povsem preproste napihljive bazene, ki vam poleti prav tako lahko prinesejo kar nekaj veselja, zabave in dobre volje na sploh.

Sesalec za bazen je na primer samo eden od pripomočkov, ki vam lahko pomaga, da bo v vašem bazenu vedno povsem čista voda. Nekoliko zmedeni pa boste, ko boste ugotovili, koliko različnih vrst sesalcev za bazen in drugih pripomočkov vam ponuja sodobni trg za najtemeljitejše vzdrževanje bazena. Pri izbiri se ozirajte predvsem na svoje potrebe, ne nazadnje tudi na dobre in koristne nasvete strokovno podkovanega ter izkušenega prodajalca.

Večji bazen posesajte vsaj enkrat na teden

V času bazenčkanja zagotovo ne bo šlo brez primernih pripomočkov za čiščenje in nego. Sesalec za bazen je eden od ključnih. Večje bazene je obvezno treba temeljito očistiti vsaj enkrat na teden. Sesalec je zato dobro vedno imeti pri roki. Na trgu vam bodo ponudili dve vrsti bazenskih sesalcev. Ena vrsta je ročna, druga pa avtomatska.

Ročni sesalec vključuje sesalno glavo, ki je pritrjena na teleskopski drog, ter cevi, ki je povezana s prav posebnim nastavkom na posnemovalcu površinske umazanije za bazene oziroma na skimerju. Z ročnim sesalcem za bazen je sesanje skorajda povsem enako kot s sesalcem, ki ga uporabljate pri čiščenju preprog in druge notranje opreme. Pri napravi se med sesanjem premikata glava ter drog. Imeli boste občutek, kot da sesate po tleh in ne po vodi v bazenu.

Avtomatski sesalci za bazene

Na voljo vam je tudi avtomatski sesalec za bazen. Zasnovan je tako, da bazen lahko očisti z najmanjšo možno količino intervencije z vaše strani. To v praksi praviloma pomeni, da boste napravo samo ustrezno namestili, sicer pa bo večino dela opravila kar sama.

Vsekakor pa sesanje ter posnemanje nesnage oziroma umazanije z gladine bazena še zdaleč nista edini opravili, ki sodita v kategorijo čiščenja bazena.

Pestro ponudbo sesalcev za bazen in drugih pripomočkov za čiščenje si lahko ogledate na https://bestway.si/bazeni/oprema-za-bazene .

This entry was posted in Dom and tagged , . Bookmark the permalink.