Otroška posteljica

Vsak otrok ima v obdobju odraščanja različne postelje, ki se običajno ujemajo z njegovo velikostjo in razvojem. V prvih mesecih so najbolj primerne zibelke, ki jih kasneje zamenja otroška posteljica.

Otroška posteljica ima visoke stranice, ki zagotavljajo varnost otroku. Pogosto otroka vzamemo tudi k sebi, a moramo takrat zagotoviti, da spi varno. Če ima mož zelo trden spanec je bolje, da otrok ne spi med staršema, da ne pride do zadušitve. V tem primeru je bolje, da mati otroka premakne na drugo stran, tako da otrok spi med materjo in steno ali neko drugo oviro, ki prepreči, da otrok ne zdrsne iz postelje.

Otroške posteljice so lahko različnih dimenzij. Najbolj standardna otroška posteljica meri 120cm v dolžino in 60 v širino. Tiste nekoliko večje so dolge 140cm in široke 70cm.

Še ena odlična prednost pri nakupu otroške posteljice je dno, ki je lahko fiksno ali nastavljivo po višini. Priporočam vam, da izberete nastavljivo dno. Za takšno dno sem se odločila tudi sama, saj ima kar nekaj prednosti v primerjavi s fiksnim. Tako lahko pri manjšem otroku dno dvignete. S tem zagotovite, da je posteljica še vedno dovolj varna zanj, vi pa imate precej lažje delo, ko ga vzamete iz posteljice ali položite vanjo.

Ko otrok nekoliko zraste, so lahko stranice že prenizke in varnost ni več zadovoljiva. V tem primeru le spustite dno posteljice na naslednjo stopnjo in spet lahko spite brez skrbi. Vsaka otroška posteljica z nastavljivim dnom ima vsaj dve nastavitvi višine, pogosto lahko izberete tudi takšno, ki ima tri višine ali še celo več.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged . Bookmark the permalink.