Nasveti za čim boljše filtriranje vode

Filtriranje vode je pomembno za kvaliteto našega življenja. Voda je eden najpomembnejših faktorjev v našem življenju. Zato je pomembo, da pijemo kvalitetno vodo in da poskrbimo za filtriranje vode. Voda je bistvenega pomena za vsa gospodinjstva prav tako pa tudi za delovanje industrije.

Učinkovito filtriranje vode ni več tako težavno, kot je bilo nekoč. Na trgu obstaja malo morje naprav in pripomočkov s katerimi lahko filtriramo vodo. Vodni filtri ščitijo vodovodno instalacijo in priključene armature pred mehanskimi, v vodi netopnimi mehanskimi delci, kot so pesek, mivka  vodna rja in  bakterije.

Vgradnja naprav za kakovostno filtriranje vode

Običajno takšne naprave vgradimo na vstopu vodovodne vode v hišo ali objekt. Da bo filtriranje vode čim učinkoviteje, imamo tudi možnost, sistema za UV dezinfekcijo, ki poskrbi za mikrobiološko čistočo vode. Poznamo več vrst filtrov. Kombinirani filtri, imajo zaporedno nameščen vsaj en filter, ki je mehanski . Takoj za njim pa je nameščen tudi oglen filter, ki poskrbi da so res vsi delci odstranjeni iz vode. Samočistilni filtri pa odstranjujejo umazanijo in večje delce.

Filtriranje vode v bazenu

Imate doma bazen ? Če želite imeti bazen, v katerem je voda čista, brez alg in bakterij je nujno redno filtriranje vode.

Filtriranje vode v bazenu poteka skozi papirnato kartušo. Vodo v bazenu pa je seveda potrebno tudi klorirati za kar obstajata dva načina. Prvi je šok kloriranje, katerega opravimo po prvem polnjenju bazena, drugi način pa je dolgoročno kloriranje, pri katerem mora biti določena vsebnost klora, vedno prisotna v vodi.

This entry was posted in Dom and tagged , . Bookmark the permalink.