Lasersko odstranjevanje dlak prinaša vrsto prednosti

Nekatere vrste dlak na našem telesu so ohranile zaščitno funkcijo. To so trepalnice, kocine v nosu, obrvi, kocine v ušesih in lasje. Slednja vrsta dlak na primer učinkovito poskrbi za zadrževanje toplote, obenem pa nas učinkovito ščiti pred ultravijoličnimi žarki. Trepalnice in obrvi nas ščitijo pred znojenjem, kocine v nosu ter zunanjih ušesih pa preprečujejo vstop tujkom v notranjost našega telesa.

Med vsemi rasami na sveti smo najbolj poraščeni prav belci, sledijo temnopolti, najmanj težav s poraščenostjo imajo azijati. Pri slednjih zato lasersko odstranjevanje dlak nima takšne vrednosti kot na primer pri belcih. A pri tem ne mislimo odstranjevanja tistih dlak z laserjem, ki smo jih omenili uvodoma.

Več načinov odstranjevanja dlak s človeškega telesa

Pojem depilacija vam je zagotovo poznan. To je odstranjevanje dlak do nivoja kože. Kaj pa je epilacija? To pa je vsaka vrsta posega, kjer se pri dlaki izpuli oziroma uniči tudi korenina. A pomembno je vedeti, da prav nobena od omenjenih metod ne odstrani dlak za vselej. Je pa res, da lahko z najbolj sodobnimi metodami dosežemo tudi večletno mirovanje rasti dlak. Ena od takšnih metod je na primer lasersko odstranjevanje dlak.

Sicer pa se depilacija v grobem deli na mehansko in kemično. Najbolj poceni pa tudi najbolj preprosta depilacija mehanske vrste je britje. To praviloma poteka med prhanjem, kjer s pomočjo pene dlako z britvico hitro ter neboleče odstranimo, vendar samo do nivoja kože. Po britju dlake ponovno relativno hitro zrastejo in so lahko celo bolj temne pa tudi precej močnejše.

Je voskanje depilacija ali epilacija

Še preden izpostavimo najbolj sodobne oblike odstranjevanja dlak, kot je na primer lasersko odstranjevanje dlak, naj omenimo še voskanje. Čeprav za to obliko odstranjevanja uporabljamo izraz depilacija, gre v resnici za epilacijo. Proces puljenja dlak se namreč dogaja pod nivojem kože. Voskanje pa se praviloma najbolj pogosto izvaja po rokah, nogah, hrbtu, trebuhu, ne nazadnje tudi po obrazu.

Voskanje se izvaja s trakovi, lahko pa tudi brez. V prvem primeru se topel vosek namaže na kožo, nanj pa se položi trak. S hitrim potegom traku v nasprotni smeri rasti dlak se skupaj z dlakami odstranijo tudi korenine.

Kaj pa je brazilska depilacija

Tovrstna depilacija je ime dobila po Brazilkah oziroma po njihovem spodnjem perilu ali kopalkah, ki jih nosijo na plažah oziroma na karnevalih. Zahtevajo pa povsem gladko obrito kožo na intimnih predelih telesa. Takšno odstranjevanje dlak pomeni odstranjevanje na predelu bikinija, venerinega hribčka, sramnih ustnic ter zadnjice oziroma na celotnem predelu naših intimnih organov.

Brazilska depilacija prinaša številne prednosti, zlasti pa večjo higieno telesa, gladko, mehko kožo, počasnejšo ter redkejšo rast dlak.

Najhitrejši in najučinkovitejši način odstranjevanja dlak

Lasersko odstranjevanje dlak pa v tem hipu zagotovo velja za eno od novejših metod, ki je najtrajnejša pa tudi najhitrejša ter najučinkovitejša. Skozi cikel približno osmih tretmajev, in to na vsakih šest tednov, lahko dosežemo vsaj 90-odstotno odstranitev dlak. En dan preden se odpravimo na lasersko odstranjevanje dlak, se je treba doma pobriti do nivoja kože, ker bo laser zaznaval debelino dlake.

Za lasersko odstranjevanje dlak je značilno, da ga lahko uporabljamo na vseh predelih našega telesa.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , , . Bookmark the permalink.