Kaj kot bloger potrebuješ na izletu

prenosnik-lenovoVsi že vemo, kaj potrebujemo na potovanjih. A o tem, kaj na potovanju potrebuje bloger pa še nismo govorili.

Prenosniki so ena glavnih stvari brez katerih na potovanju in še kje drugje preprosto ne gre. Če potujemo v bolj odročne kraje kot so naprimer Pakistan, Nepal, Mongolija ponavadi s seboj vzamemo še powerbank ali 2, da poskrbimo za to, da ne ostanemo odrezani od svetovnega spleta skozi naše potovanje. Seveda je priporočljivo s seboj za prenosnik vzeti tudi še nahrbtnik odporen proti udarcem in vdori vode. Če ne pišete ravno o poslovnih temah ampak o svojem potovanju je ponavadi priporočljiva oprema tudi fotoaparat. Kaj izbrati med ogromno izbiro fotoaparatov je seveda vaša lastna izbira, verjamem pa da je med ogromno ponudbo to zelo težka odločitev. Zdi se mi, da se večina odloča med

Nikon in Canon fotoaparati, saj je izbira ogromna in cena primerna. Poleg izbire in cene pa sta ti dve znamki zelo primerni tako za amaterske kot profesionalne fotografe. Sam sem v začetku uporabljal nek začetniški Nikon fotoaparat danes pa sem z več izkušnjami zadevo malce razširil in sem si kupil Canon fotoaparat ter par objektivov. Ko enkrat uporabljaš prenosnik ter imaš zraven še fotoaparat ter večje število objektivov je poleg standardne prtljage zelo priročen kar foto nahrbtnik, kjer vse skupaj lepo pospraviš in vedno veš kje imaš svoje stvari. Ko potujem, največkrat slike urejam kar v hotelu oz. na kraju kjer prespim, zato vedno s seboj vzamem še miško za prenosnik, zunanji disk in podobne stvari, zato je foto nahrbtnik res uporaben ker ima predale ločene in v le-te lahko pospraviš vse tehnične stvari, ki jih imaš s seboj na potovanju.

This entry was posted in Razno and tagged , , , . Bookmark the permalink.