Boksarska vreča

boksarska vreca7Boksarske vreče so pogosto polnjene z žitom, peskom, starimi cunjami ali kakšnim drugim materialom. Vrečo največkrat pripnemo na drog, ki ga pritrdimo na strop. Spet druge vreče imajo lahko neko prazno odprtino, kamor nalijete vodo ali pesek. Spet druge vreče pa samo napihnete in jih lahko takoj uporabljate. Pomembno je tudi, da boksarska vreča absorbira udarce, ne da bi pri vadbi poškodovali sebe.

Zato imamo na voljo več različnih vrst boksarskih vreč, ki jih različno poimenujemo in ki so odvisni od same uporabe, velikosti in možnosti pritrditve. Večina boksarskih vreč je prevlečena z usnjem, umetnim usnjem ali sintetičnim materialom. Uporabimo lahko tudi platnene vreče, ki so mišljene za ne tako gosto uporabo in prostore, ki nimajo veliko vlage.

Pri nas v Fitnesshopu vam nudimo usnjene boksarske vreče in vreče iz umetnega usnja, ki so vse polnjene z koščki usnja saj je to najboljša rešitev, ker sama vreča ni pretrda in tudi ne premehka. Prednost polnjenja vreče z usnjem je tudi v tem, da vreče, ki so polnjene s peskom ali mivko so resnično pretrde in se rade kadijo, ker se pesek dviguje.

This entry was posted in Lepota in zdravje. Bookmark the permalink.